Kennel Givunja

 

 Gundogs

Givunjas B-Litter

29. april fikk i et fint kull på fire valper. 
  
/ We got four puppies April 29th. Follow the litter in the Puppyblogg.

 

NUCH SEU(u)CH Adoreas Red Gia
"Gia"

NO43662/12


Born: 08.05.2012


Sire: NUCH Lauvstuas Jimmi Fox Taikapoika

Dam: NUCH SEU(U)CH DKUCH DK-Winner-13 Adoreas Red Caprice


HD: A/A   

AD: 0/0   

Eyes: Clear (20.12.2017)   

PRA: B  

CEA: A   

DE: Clear


Hight: 48,5 cm  

Weight: 18 kg


Previous litters: 1, mor til A-kullet


HuntingBestått kvalifiseringsprøve


Rallyobedience: 1. premie klasse 1River Fox Rockabilly av Fira
"Kuling"

SE29826/2015


Born : 28.04.2015


Sire: River Fox Red Flame of Texmo

Dam:  LP II SE VCH Agrosofens Lindanserska


HD: A/A   

AD: 0/0   

Eyes: Clear (11.12.2017)   

PRA: A   

DE: Clear


Hight: 52,5 cm
Weight: 23 kg


Previous litters: 0


Hunting:  

Godkjent apporteringstest 2016-09-24

Bestått kvalifiseringsprøve


Obedience:

1:a premie LP I 175,5
2:a pris 145 p Lkl I, specialen 2016


Other:

BPH med skudd 2016-09-25

Kombinasjonen

Vi ser veldig frem til kombinasjonen Gia og Kuling! De har egenskaper og kvaliteter jeg vektlegger høyt ved rasen, og jeg tror og håper de kan utfylle hverandre på en god måte. Først og fremst har begge et fantastisk gemytt. De omgås lett med andre hunder og har aldri vist tegn til aggresivitet. De er sosiale og de elsker å være der det skjer. Begge har gode avknapper og roer seg fint når de skal det. Gia er av den roligere typen, hun jobber veldig godt, stille og nøyaktig. Kuling er et arbeidsjern med en stor motor, en som aldri gir seg. Hundene er fattet og viser ikke tegn til negativt stress eller usikkerhet. De elsker å trene og har begge god samarbeidsvilje. 


Kuling er ikke bare en bra hund i seg selv, men har også en spennende stamtavle med flere godt meritterte brukshunder bak seg, mange med gode resultater innen jakt. Både hans farmor, Lönnlövets Nässla "Molly", og hans mormor, Agrosofens Kastanjetta "Toppa", innehar begge SKKs gjeve Bruksavelsprisen. Per dags dato er det kun tre tollere i Sverige som har oppnådd dette. Mor til Webley´s Gibli, Rödrävens Webley, er den første tolleren i Sverige som har ligget an til å bli Svensk Jaktchampion på B-prøver for retrievere. Hun hadde to 1. premier i EK, men døde dessverre brått mens hun var i sitt livs beste form. Webley´s Gibli har også flere avkom som er premiert innen jakt, blant annet ble sønnen, SE J(T)CH River Fox Gant Quebec Af GiNe, en av Sveriges første Tollingjaktchampioner. Tre av helsøsknene til Kuling har allerede 1. premie i nbkl på tollingjaktprøve og flere av halvsøsknene og andre nært beslektede er i eliteklassen.  


Eksteriørmessig er det to hunder som utfyller hverandre godt. Begge har pene hoder, god benstamme og gode poter. Gia har gode vinkler fremme og bak og masse god, tykk pels. Kuling har lengden på bena og en kort og sterk overlinje. Begge hundene er av god størrelse, så vi forventer hunder av den større typen, men innenfor rasestandarden.   


Les mer om Gia på siden hennes, trykk her. 


Astrid sine ord om Kuling: 

Kuling er en hund som bobler av liv og energi. Han bærer begge sine navn med stil, Kuling Rockabilly! Han er en hund som det aldri er kjedelig å ha med å gjøre. Første året fokuserte vi utelukkende på grunnlydighet og kontroll, noe som i dag har gitt en hund som er lydig og førbar selv under omgivelser med høyt stress. Han er, tross sin enorme motor og intensitet, en veldig myk hund. Han er lett å jobbe med, og trenger ingen tøffe korrigeringer. Om han er heftig som få ute i arbeid, så er han en rolig hund hjemme – som slapper godt av og bare elsker å kose. Her i huset har vi aldri hatt maken til kjælegris. Han liker å sove lenge om morgenen. Han er trygg med barn, og husets katt er han veldig glad i. Kuling er en hund som lærer litt sent, men når han har lært noe, så sitter det – og han er en hund som alltid gjør sitt beste. Han er ingen hund som finner på «tull&tøys» i arbeid - han er forutsigbar og bånn ærlig i sin innsats. I det daglige derimot, så er han er en uformell og ganske barnslig fyr som kan finne på de utroligste hyss. Aldri noe vondt ment, men det er akkurat som om han noen ganger bobler over av godt humør og livsglede – som sagt en hund man aldri kjeder seg sammen med. Men i arbeid kan han være uinteressert i å leke (for eksempel som belønning), da er det bare jobb som gjelder.


Kuling har utmerkede jaktlige egenskaper og en arbeidsvilje herfra og til månen. Han fortsetter å jobbe på viljen når bena blir slitne, og kan jobbe utrettelig over tid uten å miste motivasjonen selv om han ikke finner noe/lykkes med en gang. Han var umiddelbart viltspontan, og en naturlig apportør. Tollingen har også ligget helt naturlig i han. Kuling er fremdeles en relativt ung, og han er av typen som er noe sent moden. Han viste tidlig svært gode evner i arbeid og apportering, men vi har tatt det veldig rolig og har ikke konkurrert mye enda. 18 mnd gammel bestod han Den svenske Tollarklubbens apporteringstest, med apportering av andefulg, due, måke og kråkefugl, i tillegg til kanin – på land og til vann. Videre har han stilt på tollingjaktprov på den svenske specialen i 2016, 16 mnd gammel, her jobbet han veldig bra, men fikk 0 da feltet ble for vanskelig. Han hadde ikke erfaring med at halve feltet lå i vann/tett siv. Men alt annet på denne prøven var vi veldig fornøyd med, både apporteringer, stabilitet og ro ved skudd, vannapporteringer og markering på land. Den delen av feltet som lå på land tok han lett. Faktisk er det feltet som pr i dag er hans kanskje sterkeste side.


I lydighet har han 1 premie i klasse 2, men dette er uoffisielt (for offisiell dommer) – så vi må hanke inn et offisielt opprykk før vi går i gang med klasse 3. I ringen er Kuling en hund som strutter av energi, men veldig samarbeidsvillig og fokusert.


Han er snill og enkel som dagen er lang, og har aldri vist noen form for aggresjon mot hverken mennesker eller dyr. Han er vokst opp med en trygg og stabil hannhund, og har lært seg et godt språk. Han har alltid vært veldig ivrig i nærhet av andre hunder, men er bare glad og nysgjerrig. Den dag i dag har han aldri yppet seg mot andre hannhunder, et temperamentstrekk som jeg personlig legger veldig stor vekt på. I februar 2017 hadde vi et valpekull på 9 valper her hjemme. Kuling tok dette på strak arm og var en trygg lekekamerat som valpene elsket å leke med, bite i og herje med. 3 av valpene ble igjen til de var 3 – 4 mnd, og Kuling fortsatte som en trygg lekeonkel og oppdrager.


 I 2018 regner vi med å stille til start på tollingjaktprov igjen, både i Norge og Sverige – i tillegg til start i LP kl 3.Stamtavle B-kull / Pedigree B-litter

Innalvgrad / Inbreeding coefficient 1,0 % 


Bilder / Pictures

Gia

Kuling