Kennel Givunja

 

 Gundogs

Om oss / About us

Kennel Givunja har et lite oppdrett av Labrador Retriever av jaktlinjer og Nova Scotia Duck Tolling Retriever og holder til i Lommedalen, rett i utkant av Oslo. Vi er en aktiv familie på tre tobeinte og to firbeinte, som tilbringer mye tid ute i skog og mark.  


Jeg har hele livet hatt en stor interesse for dyr, og da jeg var seks år gammel fikk jeg endelig begynne å ri. Helt frem til 2019 drev jeg aktivt med islandshest og konkurrerte på nasjonalt nivå. Hundeinteressen har alltid vært der, men det var først i 2005 jeg fikk min første hund, en toller, Ronja. Gia (Adoreas Red Gia), født i 2012, er både norsk og svensk utstillingschampion. Det var med henne jeg kom inn i jaktmiljøet og begynte med jakt og apportering. Interessen vokste fort og det tok ikke lang tid før jeg fikk min første labrador av jaktlinjer. I 2017 hentet jeg Oda (Reedsweeper's Daffodil) i Sverige. Så var det hele i gang. Oda har virkelig vist meg hvordan dette skal gjøres og har veldig mange av de gode kvalitetene jeg ser etter i en jakthund. Hun er i tillegg sterk mentalt, vennlig og den aller beste familiehunden.  


Retrieveren er en allsidig rase som i dag blir brukt til alt fra jakt, til redningshund, ettersøkshund, agility, lydighet, spor, tjenestehund for politi, tollvesen osv. Tross rasens allsidighet er det viktig å huske at retrieveren opprinnelig og i utgangspunktet er avlet frem til å være en jakthund og det bør legges vekt på det i avlsarbeidet. Valpekjøpere som vil trene og bruke hunden sin i jakt vil bli prioritert. 


Avlsmål

Våre kull er nøye planlagt og vi bruker kun hunder i avlen som har de kvalitetene vi mener rasen bør ha. Det er allikevel ingen garanti for hvordan en valp vil utvikle seg. Drømmen er å avle friske og mentalt sterke hunder med god arbeidslyst, jaktegenskaper og et rasetypisk eksteriør.


Kennelnavnet er ikke tilfeldig valgt. Det er satt sammen av navnene til mine tre første hunder, som har betydd mye for meg og lært meg veldig mye. 

Gia, Kovu og Ronja "Givunja"


Valpene vokser opp hjemme i huset vårt. Vi legger mye vekt på sosialisering av valpene for å gi de en best mulig start på livet. Når valpene er gamle nok vil de møte mange forskjellige mennesker, barn, andre hunder, andre dyr, kjøre bil, oppleve forskjellige plasser og mye mer. Er dere interessert i valp fra oss, les mer HER./ Kennel Givunja has a limited breeding of Labrador Retriever (gundogs) and Nova Scotia Duck Tolling Retriever. We focusing on breeding dogs with good health, good temperament, excellent working and hunting skills and a good and healthy build body. We put a lot effort in socializing the puppies. They will grow up in our house and from 4 weeks of age be a part of our everyday life. Read more about or requirements for puppy buyers HERE. If you want a puppy from us you should be interesting in working with your dog.